Tuin

DEN HOF

Alsmaar groeit het besef dat de natuur een gunstige invloed heeft op zowel de mentale als de lichamelijke gezondheid.  Natuurpunt ontwierp een tuinplan met een verscheidenheid aan groen: kronkelende wegen door een bos, een boomgaard, een moestuin met bijenhotel, een serre, een bloemenweide, een wiglo (= een iglo gemaakt met wilgentenen), een gracht met een poel, een kippenren, een weide voor schapen en geiten...  Een naadloze overvloei van de woonzone via Den Hof naar de wijdsheid van de netevallei versterkt het landelijk karakter.  Hier is er nog ademruimte!

Natuurvereniging Den Bunt gehartigt het onderhoud, waarbij ook vitale bewoners hun steentje bijdragen.  De wandelpaden door Den Hof zijn opgenomen in het wandeltraject 'Het Buntpad' dat vertrekt aan de stal op de markt van Dessel centrum.

1x per maand is er een werkdag waaraan een 10-tal Bunters meewerken.  Seizoensgebonden is er altijd wel wat te doen.  Naar het voorbeeld van Velt wordt er ecologisch getuinierd.  ASR bewoners kunnen gratis de gewonnen groenten en vruchten consumeren.  Den Hof verbind jong en oud, bewoner en bezoeker, ... is aanleiding tot een gezellige babbel.  Dé beste anti-stress pil !!!!