Totaalconcept

De Alfons Smet Residenties zijn ontworpen volgens de richtlijnen van het levenslang wonen.  U kan er gezellig, huiselijk en comfortabel wonen, omringd door hoogwaardige materialen, een goede isolatie en innovatieve technologie. 

Architect Gerd Van Zundert: "Drie zaken staan centraal bij ons gebouw: aangepast wonen, zelfstandigheid en veiligheid.  Zo kiezen we voor functioneel ingerichte zorgflats met privaat terras, een ruime leefruimte en volwaardige keuken.  Wat bijzonder is: u heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen een flat met 2 slaapkamers of 1 slaapkamer.  Telkens is er een apart gastentoilet aanwezig.

In de gemeenschappelijke ruimtes staan karaktervolle meubels en is de verlichting nauwkeurig uitgekozen.  De flats en de zorgkamers zijn tot in de puntjes uitgewerkt.  Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het volledige gebouw.  

  • het gebouw is rolstoelvriendelijk
  • de zorgkamers hebben akoestische vlakke houten deuren
  • het gebouw en de flats zijn uitgerust met de laatste nieuwe technologie

 

Zorgeloos genieten betekent veilig wonen. 

Veiligheid wordt met de jaren belangrijker.  Dat weten we endat wordt bevestigd door onderzoek.  Extra andacht voor veiligheid wordt in de praktijk gebracht door Alfons Smet Residenties.  Conform de voorschriften van de brandweer zijn binnendeurenbrandwerend waar nodig.  Verzekering voor brand en inboedel voorzien we standaard. 

Veiligheid omvat rook- en branddetectie, een conciërge maar ook een controleerbare toegankelijkheid.  De gemeenschappelijke deuren kan u enkel openen met een badge.  Het elektronisch toegangssysteem en permanentie door een baliemedewerker garanderen extra controle op de toegang via de inkomhal, waar zich de deurbel, en brievenbus bevinden.  Ze kunnen dus niet rechtstsreeks naar uw flat.  Bezoekers voor het woonzorgcentrum gebruiken een aparte bel.

Zorgeloos genieten betekent eveneens dat uw buren van de serviceflats of het woonzorgcentrum kan ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes waar u samen kan drinken, lezen, zitten, praten, eten. 

 

Zorgeloos genieten betekent je levenswijze behouden.

Tonny Huysmans, directeur van Alfons Smet Residenties: "Zorgeloos wonen wordt via de Alfons Smet Residenties een pak eenvoudiger.  In de residenties is zeer goed nagedacht over wooncomfort, zelfregie en zorg binnen handbereik via een keuzepakket op maat voor de assistentiewoningen."   

 

Zorgeloos genieten van uw nieuwe thuis.

Verhuizen naar een omgeving waar zorg geïntegreerd wordt, is voor veel mensen een positieve, maar onverwachte levenswending.  De nieuwe thuis in de Alfons Smet Residenties biedt een geruste, comfortabele en veilige leefomgeving.

Het oproepsysteem is een geruststelling, want verpleegkundige permanentie (24/7) vergt slechts een druk op de knop.  Een hele beschierming in geval van nood!  De aanwezig domotica en onze dienstverlening zijn gericht op uw comfort.